mijn 'creative story'

Deze pagina is voor iedereen die het leuk vinden om wat meer te weten te komen over mijn achtergrond. En dan vooral hoe ik ben begonnen met kaartjes maken en alle andere creatieve dingen die ik gedaan heb en nu doe.

Wanneer en hoe is alles begonnen?
Van kleins af aan ben ik eigenlijk al veel bezig geweest met tekenen, knutselen, haken en muziek.
(Misschien denken jullie nu muziek, wat heeft dat er nou mee te maken. Ik vind muziek ook iets creatiefs.) Toen ik 7 jaar was heeft mijn oma mij leren haken en dit ben ik eigenlijk met wat tussenstops mijn hele leven blijven doen. Tussen mijn 10e en 15e jaar heb ik veel getekend, ik was toen helemaal gek van Escher. Vanaf mijn 15e ben ik begonnen met kaartjes maken. Het was toen helemaal in om 3D kaartjes te knippen en dat vond ik ook super leuk. Toen ik 19 was ben ik gaan studeren aan het conservatorium en in die periode heb ik eigenlijk weinig gedaan met het maken van kaartjes en zo.
Op mijn 27e ben ik getrouwd en van Rotterdam naar Bovenkarspel verhuisd en op dat moment had ik weer tijd en zin om mijn hobby's weer op te pakken. Ik heb inmiddels twee prachtige meiden rondlopen van 8 en 10 jaar die het ook ontzettend leuk vinden om te haken, breien en kaartjes te maken. Sinds de meiden wat groter zijn heb ik ook wat meer tijd voor mezelf gekregen en is de hobby steeds verder uitgegroeid tot een dagelijkse bezigheid. Sinds een tijdje sta ik met mijn spulletjes op fairs en streekmarkten en maak ik ook kaarten, doosjes, haakwerkjes en andere projecten van karton en papier in opdracht voor mensen. Dit alles vind ik heel erg leuk om te doen.


Hoe is je blog ontstaan en wat vind je er leuk aan?
Mijn blog bestaat nog niet zo lang. Ik dacht altijd dat dat niks voor mij zou zijn. Om meer te leren over bepaalde technieken van stempelen en inkleuren en hoe je met papier heel veel verschillende dingen kan doen, zocht ik altijd het internet af. Ik ben altijd erg geïnteresseerd naar nieuwe dingen. In het afgelopen jaar ben ik me steeds meer gaan richten op haakwerkjes en kaarten maken voor anderen, dus om te verkopen. Omdat ik nieuwe dingen ging uitproberen leek het me ook steeds leuker om dit met anderen te delen. Ik ben meer op andere blogs gaan kijken en heb toen zelf ook maar de stap gewaagd. nu vind ik het erg leuk om tutorials op mijn blog te zetten in de hoop dat anderen daar dan weer iets aan hebben. Mijn blog is nog in de beginfase en ik ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. Ik heb er in ieder geval heel veel plezier in.


Wat vind je leuk aan je hobby?
Ik ben iemand die het een ander graag naar de zin maakt en graag iets doet voor een ander.
Dat was ook de reden waarom ik in de muziek ben gegaan, om een ander iets te geven van wat jij kunt.
Zo zie ik mijn hobby ook, leuke en mooie dingen maken voor andere mensen.
Natuurlijk geniet ik er zelf ook van, het gaat nooit vervelen. Het lijkt wel alsof ik wat moet doen met mijn handen. Ik kan echt niet stil zitten en niks doen.


Waar koop jij je hobby spullen?
Ik heb het geluk dat er in mijn buurt een geweldige hobbywinkel zit en het leuke is dat de winkel van iemand is die ontzettend aardig en meedenkend is. dat maakt het nog leuker. Ik heb het over 'Bij Oma Dee' van Miranda Staring in Bovenkarspel. Zij heeft altijd wel alle laatste nieuwe dingen die ook in Amerika al uit zijn en een heel ander assortiment van stempels en snijmallen dan de doorsnee hobbywinkel. Dus niet merken zoals Joy, Marianne Design enzo. Maar echt de Amerikaanse merken en die zijn qua kwaliteit veel beter en voor mij ook veel leuker. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak.
Ook worden er regelmatig leuke workshops gegeven en heel veel andere dingen georganiseerd.

http://www.bijomadee.nl/
Als 'Bij Oma Dee' iets echt niet heeft, dan bestel ik nog weleens iets via een andere winkel, maar dat zijn veel verschillende winkels.
Sinds kort is er in de buurt ook iemand die Stampin'up producten verkoopt en dat is Inge Groot.
Zij geeft ook workshops en verkoopt mooie spullen.
Heel soms koop ik wel eens iets op de markt.


Heb je een vaste hobbyplek?
Voorheen had ik een apart kamertje in mijn huis als knutselkamer ingericht. Ik merkte dat ik daar maar weinig ging zitten, omdat ik het ongezellig vond. Sinds een paar maanden heb ik in mijn woonkamer een hoekje gemaakt om heerlijk te kunnen knutselen.
Het is nog niet helemaal naar mijn zin. Er moeten nog een aantal planken opgehangen worden en dan is het grotendeels klaar.


Wat is je favoriete merk?
Ik ben gek op distress inkt, de pads en de markers. MFT voor de stempels en snijmallen en Stampin'up voor de stempels en verder koop ik altijd wat ik op dat moment mooi vind.


Wie is jouw voorbeeld in de kaarten-maak-wereld?
Ik vind de kaartjes van Inge altijd erg mooi en die van Nadine. beiden zitten zij in het Dee Tee van Bij Oma Dee. Ik kijk veel YouTube filmpjes en dan vooral naar Brandy Cox van brandyscards.com en Jennifer McGuire van jennifermcguireink.com.


Waar haal je je inspiratie vandaan?
Heel veel van YouTube, Pinterest en blogs. Soms heb ik zelf een leuk idee en dan ga ik dat gewoon uitproberen.


'bedankt Nadine voor het leuke idee van deze pagina'

1 opmerking:

  1. Ha, Cobi, wat leuk om dit te lezen. En lief dat je ook mijn naam hebt genoemd. Wie weet kom ik je een keer in real life tegen bij Bij oma Dee, want ik geef er sinds kort ook workshops. Fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen